Benyamin, Marco Polo uit Iran

Portrtetten van een wereldreiziger

Elk jaar ontmoet ik wel een paar vrienden uit het Midden Oosten, van Egypte tot Pakistan. Vorig jaar meer dan dit jaar, want corona heeft veel werkzaamheden en reizen lastig gemaakt. Wel heb ik nog de “Iraanse Marco Polo”  ontmoet. Hij trok dit voor jaar door Europa en een bevriende fotografe uit Isfahan tipte mij.

Voor zijn Instagram-account en website maakt wereldreiziger Benyamin video’s die hij terug in het hotel monteert. Zoals met alle bezoekers uit het buitenland heb ik een stadswandeling met hem gemaakt, met uitleg over de historie.  Met uiteraard, een paar fotomomenten voor mijzelf.


Portraits of a world traveller

Every year I meet friends from the Middle East, from Egypt to Pakistan. Last year more than this year, because corona has made an end to a lot of work and travel. I did, however, meet the “Iranian Marco Polo”. He traveled through Europe for a year and a photographer friend from Isfahan tipped me off.

For his Instagram accountand website, world traveler Benyamin makes videos that he edits back in the hotel. As with all visitors from abroad, I made a city walk with him, explaining the history. With a few photo moments for myself, of course.